Hopp til hovedinnhold
Eleven går på Linderud skole. Foto: C. Hill


Shazeb (16) skadet hodet i akeulykke: Læreren anmeldes for ikke å ha tilkalt hjelp

Shazeb Iftikhar (16) lå omtåket etter å ha krasjet i et tre i akebakken, men skolen ringte ikke etter ambulanse.

Nå anmeldes læreren for å ha hensatt en person i hjelpeløs tilstand, skriver NRK.

Sjokkerte klassekamerater strømmet til og lurte på om det gikk bra, men 10.-klassingen responderte ikke.

Shazeb Iftikhar klarte ikke å ha øyekontakt eller en samtale med noen av de rundt seg. 16-åringens tilstand var uavklar etter det brutale møtet med treet i akebakken. Han fryktet det verste da han kjente smerter i panna, bakhodet, nakken og ryggen.

Læreren ringer faren og forteller at sønnen har skadet seg. Pappa Iftikhar Mohammed ber så læreren ringe ambulanse eller taxi slik at sønnen kan få helsehjelp, men læreren skal ha svart at han ikke vet om han kan det, fordi han ikke vet hvem som skal betale for det.

– Det er veldig dårlig håndtert. Jeg vet ikke hva jeg skal si. Man blir trist av å tenke på det, sier faren til NRK.

Måtte be storebror dra fra skolen for å kjøre lillebror til legevakten

Løsningen blir at pappa Mohammed ringer Shazebs storebror som går på videregående skole i nærområdet. Han sørger for å frakte lillebroren til legevakten. Der får de, ifølge familien, beskjed om at han burde blitt brakt til legevakten med ambulanse.

Hele veien frem til Storgata kaster han opp flere ganger. Skaden blir omtalt som alvorlig. Iftikhar har pådratt seg en kraftig hjernerystelse og ligger over natta på Ullevaal sykehus for observasjon.

Familien har nå engasjert advokat og vil politianmelde læreren som unnlot å ringe etter hjelp.

Skolen vil også bli klaget inn til Statsforvalteren for ikke å gi nødvendig opplæring til lærere når elever kommer i kritiske situasjoner og har behov for akutt hjelp.