Hopp til hovedinnhold
Christina Rebekka Eriksen (t.v) og Trine Lynghaug (t.h.) jobber på ambulansen i Tromsø.  For dem er ingen dager like og utfordringene mange. Foto: Marius Fiskum/NRK.
Trine Lynghaug (t.v) og  Christina Rebekka Eriksen (t.h.) jobber på ambulansen i Tromsø.  For dem er ingen dager like og utfordringene mange. Foto: Marius Fiskum/NRK.


Sesongpremiere på doku-serien 113

30. august kommer en ny sesong av NRK-serien om akutthelsetjenesten.

Vi får være med på livets største øyeblikk – fra når et barn kommer til verden med et skrik, til det siste åndedrag pustes ut, skriver NRK i en nyhetsmelding.

Gjennom ti nye episoder av TV-suksessen «113» får vi følge kjente og nye ansikt i deres jobbhverdag, med både oppturer og nedturer.

I høstens serie blir vi nærmere kjent med akutthelsetjenesten i Tromsø, Skjervøy og Nordkjosbotn.

Lange avstander er ekstra utfordrende

Ambulansen på Skjervøy i Nord-Troms, har ansvaret for fem bebodde øyer. De befinner seg timevis unna nærmeste sykehus, og de har bare én ambulanse.

– Det er fortvilende å måtte kjøre den lange veien. Vi vet at tidsfaktoren er prekær.

Utsagnet kommer fra ambulansearbeider på Skjervøy, Stig-Håkon Ballovarre. Med seg i bilen har han en ung pasient som har fått slag. Veiene er glatte, og helikopteret er opptatt med en annen pasient – på et helt annet sted. 

Liv og død

I andre sesong av «113» får du se hvordan det kan være for en 20 år gammel lærling å bli kastet ut i den brutale virkeligheten. Ambulanseyrket er spennende, men også mentalt og medisinsk krevende.

Fra sesong 1: