Hopp til hovedinnhold


Senter for digitalt nødnett åpnet på Gjøvik

40 ansatte i kontorlokalene på Gjøvik følger med på at livsviktig kommunikasjon i nødetatene fungere. 24 timer i døgnet overvåker de systemene til akuttmottak, legevakter og AMK-sentraler, skriver NRK Hedmark og Oppland.
Mandag var det offisiell åpning av det nye nasjonale helseforetaket som har base på Gjøvik. Dette er en del av en utbygging av det digitale nødnettet til seks milliarder kroner som skal være sluttført i 2015.
Administrerende direktør ved sentralen i Gjøvik, Lars Erik Tandsæther, sier at nødnettet er bygd ut i den første fasen, som gjelder for Oslo, Akershus Buskerud og Østfold, og at det nå er Innlandet sin tur.
– Da er det ytterligere aktualisert i og med at vedtaket kom om landsdekkende utbygging, og helsetjenestens driftsorganisasjon her er sentral i forhold til det, sier Tandsæther.
Mer enn 200 basestasjoner bygges i Hedmark og Oppland nå, og systemet skal være i drift rundt nyttår.
– Det var flere regioner som var aktuelle, men det som gjorde at det ble lagt til Gjøvik var nok at det var en såpass sikker lokasjon som Fjellhallen. Det trengs nemlig sikker lagringsplass inne i fjellet til de mest sårbare delene av utstyret, forklarer Lars Erik Tandsæther.
Les mer om saken hos NRK