Hopp til hovedinnhold
Drammen. Kilde: Wikimedia Commons


– Senker akutt-ventetida, sier ambulansesjefen

Lederen for ambulansetjenesten avdramatiserer: Selv med færre ambulanser på veien synker responstida i akuttsaker, ifølge Dagsavisen.

Bakgrunn: Akutt syke pasienter må vente og Lover god akuttberedskap i Drammen

– Det stemmer at vi har redusert antallet ambulanser fra tre til to alle netter før en hverdag, grunnet lavere aktivitet. Men i helgene er det fortsatt tre biler på vakt, grunnet større aktivitet, forklarer Snorre Birk Gundersen, avdelingssjef for ambulansetjenesten i Vestre Viken.

Han tar til orde på grunn av oppslagene i Dagsavisen Fremtiden om at det er færre ambulanser på vakt – både dagtid og nattetid i Drammen. For Gundersen mener slett ikke det er noen grunn til panikk.

– Ikke dramatisk

– Økningen i såkalte samtidighetskonflikter skyldes for en stor del et strengt system for internkontroll – der terskelen for registrering er lav. Samtidighetskonflikt betyr egentlig bare at den aller nærmeste ambulansen er opptatt, men at neste bil umiddelbart sendes mot hendelsesstedet. I mange tilfeller betyr det uansett ikke store forskjellen i responstid, hvilket tallene våre også viser, sier Gundersen, som kan vise til svært gode tall for gjennomsnittlig responstid ved akutte hendelser.

Alle får hjelp

Både i Drammen og Kongsberg er responstida faktisk forbedret med ett minutt fra i fjor til i år, mens i Ål er den uforandret.

Les mer om saken hos Dagsavisen