Hopp til hovedinnhold


Sendte kreftpasient med rutefly

Karin Elise Guldberg tryglet om å få lov til å bli på Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN), men ble sendt til Lofoten med rutefly hvor hun kollapset. Det melder VG. 

De siste ukene har Guldberg vært innlagt på UNN hvor hun gjennomgikk en cellegiftkur. Hun har uhelbredelig ryggmargskreft, skriver iTromsø.

Mandag ble hun utskrevet og skulle sendes til Lofoten sykehus etter at hun hadde bedt på sine knær om å få lov til å bli på UNN fordi hun ikke følte seg så bra. Karin bega seg ut på en reiserute som inneholdt flybytte med rutefly og drosje videre til Gravdal i Lofoten.

- Store pusteproblemer

Karin slet med høy feber og vann i lungene før hun fikk beskjed om at hun skulle flyttes til Leknes sykehus. Mandag var den første feberfrie dagen og Karin ba om å få lov til å kjøre hjem med samboeren ettersom hun ikke fikk bli på sykehuset, men legene mente det ble for lang reise med bil.

Guldberg ble satt på flyet mandag kveld, ved siden av satt passasjer Johannes Nilsen.

- Hun var helt mørkeblå rundt øynene og kort etter at flyet hadde lette fikk hun store pusteproblemer. Pulsen var ustabil, hun var tydelig veldig sliten og engstelig, sier han.

Sammen med kabinpersonale måtte han gi den kreftsyke kvinnen oksygentilførsel med maske og hun måtte legge seg ned. I Bodø ble hun hentet av ambulanse og ble innlagt på Nordlandssykehuset.

- At UNN sender en dame i denne tilstanden uten profesjonell ledsager på denne reiseruten er langt utenfor min fatteevne, sier Nilsen.

Les resten av saken her