Hopp til hovedinnhold


- Sendt til feil sykehus

Mona Holsæter Fjelnset (9) ble brakt til sykehuset i Kristiansund etter at hun og en venninne falt i sjøen ved Kristiansund, fordi luftambulansen fikk beskjed om at sykehuset hadde det nødvendige utstyret for å behandle henne. Men da hun kom fram til sykehuset, viste det seg at utstyr for invasiv oppvarming manglet.

Mona Holsæter Fjelnset (9) ble brakt til sykehuset i Kristiansund etter at hun og en venninne falt i sjøen ved Kristiansund, fordi luftambulansen fikk beskjed om at sykehuset hadde det nødvendige utstyret for å behandle henne. Men da hun kom fram til sykehuset, viste det seg at utstyr for invasiv oppvarming manglet, skriver Tidens Krav.

På vei til ulykkesstedet var luftambulansen i kontakt med AMK-sentralen i Molde for å vurdere alternativene. AMK-sentralen opplyste at sykehuset i Kristiansund hadde utstyr til invasiv oppvarming. Ut fra denne informasjonen, ble Kristiansund valgt.

- Mona Holsæter Fjelnset (9) burde i stedet ha blitt sendt til St. Olavs hospital i Trondheim hvor de har dette utstyret, skriver overlege Eivinn Årdal Skjærseth i et notat.

- Jeg var interessert i å starte oppvarming så fort som mulig. Jentas temperatur var 20 grader. Da jeg ba om utstyr til invasiv oppvarming, fikk jeg trillet inn en blodvarmer på stativ, forteller Skjærseth i notatet.

Helsepersonellet forsøkte med ekstern oppvarming og varme væsker intravenøst. Niåringen døde samme kveld på sykehuset. Utfallet hadde dog trolig blitt det samme, men god kommunikasjon er essensielt uansett.

Les mer om saken i Tidens Krav