Hopp til hovedinnhold


Sendt hjem med hjerteinfarkt

Kent Fragell fra Porsgrunn gikk med ubehag i bryst, høyt blodtrykk og nummen arm da han dro på legevakta i Porsgrunn. Der ble han sendt hjem. Mandag lå han på operasjonsbordet i Arendal, ifølge Varden.
Fredag kveld oppsøkte Kent Fragell og samboeren hans Anette Håkonsen legevakta i Porsgrunn. Fragell hadde gått med symptomer som ekstremt høyt blodtrykk, ubehag i bryst og nummen arm i et par dager.
– Det startet på onsdag, og etter hvert begynte jeg å få voldsomt hjertebank i tillegg, så da bestemte jeg meg for å dra fra jobb og på legevakta, sier han.
På legevakta ble det tatt EKG.
–Jeg stussa på at EKG testen kun ble utført i ti sekunder, og at de nesten ikke brydde seg om symptomene jeg fortalte om. Ikke lyttet de på hjertet mitt heller.

Stolte på legen

Fragell har diabetes type 1, og legen bestemte seg derfor for å måle blodsukkeret. Det viste tallet 29, noe som er høyt, men ikke uvanlig for Porsgrunns-mannen.
– Han synes det var så høyt at han feide vekk alt jeg sa. Jeg har hatt sykdommen i siden jeg var sju år, og jeg vet når det er blodsukkeret som gjør meg dårlig, sier han.
– I tillegg er diabetikere i veldig stor grad utsatt for hjerteproblemer, så at han, som en lege jeg skal stole på ikke tenker over det gjør meg bekymret, legger han til.
Legen sendte han hjem, med beskjed om å ta litt ekstra insulin. Senere på fredag var han tilbake for andre gang.
– Jeg ville vise at blodsukkeret var på vei ned, og at jeg fortsatt hadde ubehag. De sa ingen ting, og jeg ble sendt hjem, igjen.

Utrykning til Arendal

Heldigvis ga han og samboeren seg ikke.
– Jeg skjønte at noe var galt. Han oppførte seg nesten fyllesyk hele helga, og han hadde ikke rørt alkohol, sier Håkonsen. Etter å ha bodd sammen en stund og taklet diabetesen sammen med samboeren, var hun overbevist om at noe ikke stemte.
Mandag fikk han time på legekontoret på Heistad.  Her ble det utført en ny EKG, og paret forteller at denne varte lenge og at legen tok seg god tid til pasienten sin.
– Vi følte oss mye bedre tatt vare på der, sier Håkonsen.
Dermed fikk Fragell servert to tabletter og beskjeden: Sitt rolig og vent her. Ambulansen kommer straks! Du har hatt et hjerteinfarkt.
Dermed gikk turen til Arendal i utrykning. Fragell ble lagt rett på operasjonsbordet.
– Jeg klarte heldigvis å holde hodet kaldt, men det var jo en del tanker som gikk rundt. Ambulansepersonellet var flinke og fortalte meg hva jeg skulle gjøre og holdt meg rolig, roser han.
I Arendal ble han godt tatt vare på, og vil gjerne takke for innsatsen til legene og ambulansearbeiderne.
Les mer om saken hos Varden