Hopp til hovedinnhold


Schjenken får penger fra medieofferfond

Ambulansesjåfør Erik Schjenken får 100 000 kroner fra Medieofferfondet som er etablert av Øystein Stray Spetalen.

schjenken186Ambulansesjåfør Erik Schjenken får 100 000 kroner fra Medieofferfondet som er etablert av Øystein Stray Spetalen, skriver VG.

Les saken i VG: Spetalen gir ambulansesjåfør pengestøtte

Medieofferfondet er opprettet for å støtte personer som har fått urettmessig behandling i mediene. Pengene i fondet kommer fra forliket som Øystein Stray Spetalen inngikk med Dagbladet i februar etter at avisen høsten 2007 skrev at en finanskjendis ifølge anonyme kilder gikk amok på baren Odeon i Oslo.

Forlik med Dagbladet
- I denne saken så jeg hvilken ekstrem belastning det var å bli hengt ut i mediene, og hvilken bruk av tid og ressurser som var nødvendig for å ta opp kampen. Da gikk tankene til dem som ikke har de samme ressursene og kontaktene, sier Øystein Stray Spetalen til VG.

Les også: Ambulansesjåførene frifinnes for rasisme

Sivilombudsmannen vil ha statsministeren på banen

Mest urettferdig behandling i 2008
Sammen med advokat Cato Schiøtz har Spetalen kommet frem til at ambulansesjåfør Erik Schjenken var den personen som fikk den mest urettferdige behandlingen i mediene i 2008, og han er derfor den første som får støtte fra fondet.

- Schjenken har aldri valgt å være i mediene, og ble til de grader forhåndsdømt slik at han ikke klarte å få frem sin versjon av saken.

Det var ikke spesielt vanskelig å finne frem til Schjenken som den mest verdige mottageren, sier Spetalen.

Selv mener Erik Schjenken at det sikkert kan bli bråk av tildelingen.
- Mange vil sikkert synes at dette er provoserende, og mene at disse pengene skulle gått til noen andre, sier han. Snart to år etter hendelsene i Sofienbergparken i Oslo skrives det fortsatt jevnlig om saken.

- Og det er ikke alle som er like blide, for å si det slik. Derfor er det selvsagt vanskelig å si ja til dette, men også vanskelig å si nei. Hvem sier nei til 100 000 kroner? spør Schjenken.

Reportasje fra Ambulanseforum: Frikjent, men med traumer