Hopp til hovedinnhold
Stig-Håkon Ballovarre er ambulansearbeider på Skjervøy og en av de vi møter i høstens sesong av «113». Foto: Marius Fiskum/ NRK


Samtaleforsterkere på plass i ambulansene: – Øker pasientsikkerheten

Ambulansesjåfør, Morten Sandberg, forteller at de er tatt godt i mot, og allerede kommet i bruk.

Forrige uke fikk ambulansen på Skjervøy og de to ambulansene i Nordreisa samtaleforsterkere fra Skjervøy Røde Kors, skriver Framtid i Nord på sine nettsider (krever innlogging).

– Vi oppdaget i vinter gjennom tv-serien «113» at ambulansene i blant annet Tromsø hadde samtaleforsterkere. Det hadde de ikke i ambulansene på Skjervøy og i Nordreisa, forteller Ronny Laberg, leder i Skjervøy Røde Kors.

– Vi fikk penger fra Skjervøy Park og Anleggsservice og fra Samfunnsløftet til SpareBank1 Nord-Norge. Vi overrakte de til ambulansene i forrige uke, og de ble veldige glade, forteller Laberg.

– Den funker slik at de som hører dårlig får på seg hodetelefoner, også hører de bedre. Da slipper ambulansepersonellet å sitte og rope, forteller Laberg.

Øker pasientsikkerheten

Ambulansesjåfør på Skjervøy, Morten Sandberg, forteller at samtaleforsterkerne allerede er tatt i bruk med stor suksess.

– Bak i sykekupeen med de de veiene som vi har, så er det nesten umulig å kommunisere med personer som har nedsatt hørsel. Den ble tatt i bruk samme dag som vi fikk den, med stor suksess.

Pasientundersøkelsen ble utført på en mye tryggere og mer effektiv måte både for pasient og pasientbehandler.

– Et viktig hjelpemiddel som øker pasientsikkerheten, forteller Sandberg.