Hopp til hovedinnhold
Sammen redder vi liv. Mange aktører er involvert. Foto: Live Oftedahl


«Sammen redder vi liv» - har reddet liv!

I forbindelse med "Sammen redder vi liv"-prosjektet bestilte 1. Herre speidergruppe en hjertestarter. I forrige uke bidro den til å redde et liv.

En av hjertestarterne har etter kort tid kommet til nytte, og i forrige uke bidro den til gjennoppliving etter at en mann falt om med hjertestans i Herre i Telemark, forteller Norges Speiderforbund på sine nettsider.

All ære til de som var på stedet og hjalp til med gjenopplivingen, samt 1. Herre Speidergruppe som så klokt valgte å plassere hjertestarteren sin offentlig tilgjengelig på den lokale Prix-butikken. Sjelden treffer vårt motto "VÆR BEREDT" så godt.

Vi sender gode tanker til Gjensidigestiftelsen som gjennom sine finansieringsbidrag har gjort dette mulig, både Norges speiderforbunds bidrag i prosjektet og hjertestarterne som ble levert av LHL Førstehjelp, og til Helsedirektoratet som har regien på den nasjonale førstehjelpdugnaden - "Sammen redder vi liv". 

Alle disse har nå bidratt på hver sin måte til å faktisk gjenopplive en person. Dette viser at prosjektet som ble startet av helseminister Bent Høie virkelig nytter. 

Vi oppfordrer også alle med hjertestartere til å registrere disse i det offentlige hjertestarterregisteret som du finner på www.113.no.

Les mer om den nasjonale førstehjelpsdugnaden "Sammen redder vi liv" her.