Hopp til hovedinnhold


Samles i Alta for nasjonalt seminar om akuttmedisin

Ambulansetjenesten og legevakten har i 10 år har hatt regelmessig trening i akuttmedisinsk samhandling og samarbeid. Et arbeid de ble hedret for i 2016, da de fikk Legeforeningens kvalitetspris, skriver Altaposten.
Nå skal Alta dele sine erfaringer med akuttmedisinske miljøer fra resten av landet, fremgår det i en pressemelding fra Universitetet i Tromsø.
12. oktober samles deltagere fra hele Norge i Alta for å diskutere hvordan man best mulig kan trene opp lokale akuttmedisinske team.
– Seminaret ble raskt fulltegnet, og vi venter deltakere fra alle deler av Norge, sier ambulansearbeider Geir Jøran Sara.
Ved akuttmedisinske situasjoner vil pasienter i første omgang behandles av lokale akuttmedisinske aktører, blant annet ambulansetjeneste og legevakt. Disse aktørene trener sammen i varierende grad i Norge. I Alta har det akuttmedisinske miljøet fra Finnmarkssykehuset og Alta kommune altså trent regelmessig sammen i ti år.
– Kvalitetsprisen har resultert i et nasjonalt seminar som vil ta for seg hvorfor dette er en god måte å trene på, hvordan man har fått dette til i Alta og hvordan man kan få dette til andre steder i Norge, sier sykepleier Hilde Hætta Eng.
Under seminaret, som vil finne sted på Alta rådhus, vil ledende forskere innenfor fagfeltet samt ledere fra kommunen, sykehus og helsedirektoratet være tilstede.
Les mer om saken hos Altaposten