Hopp til hovedinnhold
Oppsigelsen var for stren reaksjon, men det var seksuell trakassering, mener lagmannsretten. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB.
Oppsigelsen var for stren reaksjon, men det var seksuell trakassering, mener lagmannsretten. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB.


Sagt opp etter seksuell trakassering - får erstatning

Lagmannsretten konkluderer med at oppsigelse av en ansatt i ambulansetjenesten etter seksuell trakassering var for streng reaksjon.

Saken ble i august behandlet i Borgarting lagmannsrett. Lagmannsretten mener at en ansatt i ambulansetjenesten utsatte sin yngre kollega for seksuell trakassering. Den yngre kvinnen var da også lærling på ambulansestasjonen.

Etter oppsigelse som følge av forholdene gikk den tidligere ansatte rettens vei mot Sykehuset Østfold, som var hans tidligere arbeidsgiver. Han mente oppsigelsen var usaklig. Sykehuset Østfold ble tidligere i Søndre Østfold tingrett i frifunnet for krav om oppreisningserstatning, men ble dømt til å betale saksomkostningene på nesten en halv million.

Sykehuset Østfold valgte med det å anke saken. Den ble behandlet i Borgarting lagmannsrett 15.-18. august i år.

Fulgte ikke godt nok opp

I den nylige dommen legger lagmannsretten vekt på at Sykehuset Østfold i større grad skulle ha fulgt opp plikter som arbeidsgiver. Det blir trukket fram at sykehuset kunne ha gitt en advarsel, kombinert med å bruke styringsretten til å plassere han på en annen stasjon.

Bli plussabonnent å få full tilgang til alle våre artikler.