Hopp til hovedinnhold


Rykket ut til mareritt

Ambulansepersonellet rykket ut til en nødmelding, men opplevde sitt livs mareritt.

Ambulansepersonellet rykket ut til en nødmelding, men opplevde sitt livs mareritt.

Les hele saken i Nettavisen: Rykket ut til mareritt

Den djevelske scenen fra filmen «The Shining» ble virkelighet for ambulansepersonellet i Oldham utenfor Manchester i England.

Philip Jones (43) og kollega Lorna Woods (41) rykket ut til en melding om selvmordsforsøk. I 12 etasje i en boligblokk lukket Leonard Hilton opp døra med en håndkle rundt håndledet.

I virkeligheten hadde ikke Hilton kuttet seg i håndleddet. Det hele var en plan for å lure ambulansepersonellet inn i leiligheten. Herr Hilton hadde hørt stemmer i hodet som ba ham skade ambulansefolk. Da de to hadde kommet innenfor døra, tok Hilton fram en stor kjøkkenkniv og gikk til angrep.

«Here's Johnny»
Jones og Woods klarte å stenge seg inne på stua, og barrikaderte døra med sofaen. På den andre siden ble Hilton mer og mer desperat etter å bruke kniven.

- Den tiltalte begynte å banke på døra for å komme inn, mens han ropte «Jeg skal drepe dere. Dere kommer ikke ut herfra i live. Jeg skal kutte dere opp!» fortalte aktor Jaime Hamilton under rettssaken mot Hilton denne uken, skriver Telegraph.co.uk.

Han fortalte videre at Hilton begynte å stikke den store kjøkkenkniven gjennom døra mens han ropte: «Here's Johnny. Come out and play». Altså sitater fra en scene i skrekkfilmen «The Shining» der Jack Nicholson hogger seg gjennom en dør med øks.

27 måneders fengsel
Men scenen inne i leiligheten i Oldham var alt annet enn underholdende for Jones og Woods.

«Mens vi var fanget inne i leiligheten var jeg livredd for å bli drept. Jeg vil leve med den frykten resten av mitt liv» sa Woods i en erklæring som ble lest opp i retten. Hendelsen fikk henne til å slutte i jobben, og hun orket ikke å møte i rettssaken.

Leonard Hilton ble dømt forvaring med minstetid på 27 måneder.