Hopp til hovedinnhold


Fornøyd med ny base

Ambulansetjenesten på Rena har fått ny base.

Ambulansetjenesten på Rena har fått ny base. – Det er bedre for alle at vi er her på Rena syd, sier stasjonsleder Arve Lund til Østlendingen.

Ikke bare er den nye basen til ambulansetjenesten på Rena bedre for ambulansepersonellet. Også befolkningen på Rena vil ha glede av flyttingen.

Det mener Arve Lund som er stasjonsmester og leder for de sju heltidsansatte og en lærling.
– Nå er det slutt på at vi blåser gjennom sentrum. Herfra slipper vi å manøvrere forbi varetransporter og busstopper, men kan kjøre rett ut på riksvei 215, sier han.

Glad for flytting

De siste åtte årene og fram til 30. november, var nemlig adressen til Rena-ambulansen i Stallgården. Av forskjellige årsaker, var ikke det et optimalt sted.

Det er NTS Ambulanse AS som eier ambulansetjenesten på Rena. Fram til nyttår er det også dette selskapet som leier lokalene som ligger vegg i vegg med brannstasjonen.

Fra 1. januar er det imidlertid Sykehuset Innlandet som overtar leiekontrakten. På sikt er det også sykehuset som skal overta den lokale ambulansetjenesten. På Rena skjer det i løpet av 2012.

Vanskelig kryss

Å være lokalisert i samme bygg som brannvakta, er også fordelaktig, påpeker Lund.

– Vi synes det er viktig å ha et godt samarbeid med de andre i UF (Utrykningspersonellets fellesutvalg). Vi bruker for eksempel vaskehallen og treningsrommet til brannvakta. Skal vi fungerer godt sammen ute, må vi samarbeide her også, sier han.

Les hele saken i Østlendingen: Rykker ut fra ny base