Hopp til hovedinnhold


Ryggrevolusjon!

Ryggvrak? Et nytt, enkelt og raskt treningsprogram med slynger kan gi deg en ny sjanse til å klare hverdagen smertefri, ifølge Lasse Fossedal, redningsmann i Norsk Luftambulanse.

Ryggvrak? Et nytt, enkelt og raskt treningsprogram med slynger kan gi deg en ny sjanse til å klare hverdagen smertefri, ifølge Lasse Fossedal, redningsmann i Norsk Luftambulanse.

Forkortet artikkel fra Ambulanseforum nr. 5 2010

Abonnere på Ambulanseforum? Sjekk her!

Han har vært redningsmann i Norsk luftambulanse i 22 år, og vært dårlig i ryggen i 18 av disse. Han kjenner til alle treningsformer og fysioterapimetoder. Ingenting har hjulpet. Før slynger ble tatt i bruk. For ni måneder siden startet han opp et prøveprosjekt med fire ”ryggvrak”.

Ambulansevennlig
- For to år siden var jeg så dårlig i ryggen. Og jeg hadde prøvd alt. Alt fra håndspåleggelse, homeopati, diverse fysioterapeuter og trening. – Men jeg ble ikke kvitt problemet.

Men etter at han startet opp med dette treningsprogrammet som inneholder fire øvelser, tar 16 minutter, og som du kan gjøre hvor som helst, har han fått en helt ny hverdag.

- Jeg sagde 40 sekker med ved forrige uke.

Du trenger ikke varme opp, så det er visstnok meget ambulansevennlig. Men du må trene. De fire ”ryggvrakene” han har testet ut metoden på, har trent alt fra hver dag de siste ni månedene til et par ganger i uka. Alle har følt bedring. Det har tatt fra 14 dager til en måned.

Trene eller slutte?
- Dette er Rema. Det er enkelt, og gir resultater, og det har vært revolusjonerende for meg. Nå kan jeg vaske håret til lillejenta mi uten at hun omtrent må komme ut av dusjen fordi jeg må stå rett. Jeg har fått en sterkere og bedre rygg.

Er du en av dem som føler at ryggen er så dårlig at du enten må slutte i ambulansefaget eller trene? Du er midt i målgruppen.

Og hva koster så slike slynger? 800 kroner. – En mikroskopisk investering, sier en frelst Fossedal. Til sammenligning brukte NLA en halv million på sykemeldinger og utgifter for ryggplager i 2006. Han har ikke gjennomsnittet hvert år, men utgiftene er store.

I neste nummer av Ambulanseforum blir det fagartikkel om ryggtrening.

– Jeg har utviklet dette slik at det kan hjelpe flere enn meg, avslutter Lasse Fossedal.