Hopp til hovedinnhold


Ringte nødnummer 69 ganger uten å vite det

Feilringing fra et firma i Telemark ga telefonterror hos AMK-sentralen i Vestfold, skriver Telemarksavisa (krever innlogging).

Mellom 15. juni og 30. august ble AMK Vestfold-Telemark oppringt 69 ganger fra det samme telefonnummeret til nødnummeret 113. Hver gang operatørene svarte på de mange oppringingene, hørte de kun støy.

Det aktuelle telefonnummeret tilhører et privat firma i Telemark. Og da AMK Vestfold-Telemark kontaktet firmaet, fikk de opplyst at fasttelefonen deres ikke fungerte, og at dette var meldt til teletilbyderen.

Det kommer fram i en melding som AMK Vestfold-Telemark har sendt til Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom). Dette er en statlig etat som blant annet overvåker telekommunikasjonssektoren og har ansvar for nummerforvaltning.

Ba om frakobling

– Vi ber om at denne linjen kobles fra eller repareres snarest, da dette forstyrrer nødnummeret og opptar kapasitet hos AMK-sentralen, heter det i meldingen fra AMK Vestfold-Telemark til Nkom.

Sykehuset Telemark har egen ambulansetjeneste, men det er altså AMK i Tønsberg som tar imot nødsamtaler og styrer ambulanseflåten.

Klinikksjef Jørgen Einerkjær ved Sykehuset i Vestfold sier det er rutine å melde slike feilringinger til Nkom.

Teknisk feilringing

– Vi har rutiner for å ta tak i saker med storbrukere av 113. Alle aktører tar dette på alvor. I dette tilfellet var det en teknisk feilringing. Men det var helt klart problematisk for AMK, sier Einerkjær ved Prehospital klinikk.

Les mer om saken hos Telemarksavisa (krever innlogging)