Hopp til hovedinnhold


Ringte inn falsk nødmelding

Ambulanse og politi fikk melding om en alvorlig ulykke på E18. Da de kom fram viste det seg at ulykken aldri hadde skjedd, skriver Drammens Tidende.
Politiet fikk inn en melding om en alvorlig bilulykke tidlig søndag morgen.
Meldingen kom fra AMK- sentralen som hadde fått inn en nødmelding. En bil hadde gått rundt og havnet på taket på E 18, ved den gamle bomstasjonen i Sande. En person var bevisstløs.
Dette førte til at brann, politi og ambulanse rykket ut. Ambulansehelikopteret ble rekvirert.
– Når en bil går rundt på en europavei bruker vi våre resursser på dette. Det blir prioritert, forklarer operasjonsleder ved Søndre Buskerud politidistrikt, Truls Fjeld.

Noen mister verdifull hjelp

Vel fremme finner ikke nødetatene den angivelige bilen. Politiet kjørte også igjennom den gamle E18, uten å finne bilen.
– Vi kjørte helt ut til Holmestrand, sier Fjeld.
Det viste seg at ulykken var falsk alarm. Noe som gjør operasjonslederen oppgitt.
– En ting er hva dette koster, men det verste er at andre mennesker kanskje hadde behov for bilene som ble sendt ut, sier Fjeld.
Han påpeker at pasienter kanskje hadde behov for ambulansene eller helikoptere, eller at noen trengte politiet på et annet sted.
– Ved en slik ulykke rykker mange ut. Når en falsk melding ringes inn, så mister andre den hjelpen de kanskje har behov for, kommenterer operasjonslederen.
Les mer om saken hos Drammens Tidende