Hopp til hovedinnhold


- Ren flaks at det går bra

Folk som ringer nødnummeret 113 i Osloregionen kan bli stående i kø uten å få svar. Noen ganger er det flaks at det går bra, mener tillitsvalgt.

Folk som ringer nødnummeret 113 i Osloregionen kan bli stående i kø uten å få svar. Noen ganger er det flaks at det går bra, mener tillitsvalgt ifølge NRK Østlandssendingen.

Årsaken er at det ikke er nok folk til å svare på nødanrop og til å få unna ambulanseoppdrag.

AMK i Oslo og Akershus mener situasjonen er så kritisk at det i perioder er ren flaks at det går bra.

Ikke engang dobbelt bemaninng på AMK vil løse problemet, hvis ikke ambulansetjenesten samtidig får friske midler, sier hovedtillitsvalgt for sykepleierne ved AMK og ambulansjetjenesten i Oslo og Akershus, Rune Gehrken til VG.

Ifølge Gehrken har oppdragsmengden økt med mellom fire og seks prosent hvert år de siste seks, syv årene. Det tilsvarer en økning på omtrent 6500 flere oppdrag i året.

– Vi forsøker å utnytte ressursene på smartest mulig måte, men greier ikke ta igjen aktivitetsøkningen, sier konstituert leder for AMK i Oslo og Akershus, Gunnar Farstad til avisa.

– Våre AMK-operatører har en svært krevende oppgave med stort arbeidspress i kritiske situasjoner. Fordi arbeidsmengden har økt, utlyser vi nå flere stillinger som AMK-operatører og fagarbeidere i ambulansetjensten, sier Olav Røise, leder av akuttklinikken ved Oslo Universitessykehus.

Les mer om saken på NRK