Hopp til hovedinnhold


Region tar over syketransport i Sverige

Region Värmland tar over jumbolansen i Sverige, skriver svt.se.  I dag er det Falck som har avtalen.

Jumbolansen er en spesialdesignet buss, som brukes til transport av pasienter som trenger pasientreise eller liggende syketransport med helsepersonell ombord.

Den svenske kollektivtrafikknemnda valgte på dagens møte å beslutte dette i en enig nemnd.
– Jeg tror det blir bra. Gjennom dette har vi mulighet til å samordne jumbolansen med andre transportmiddel som vi har i vår virksomhet, sier Jesper Johansson (MP), regionråd og ordførende i kollektivtrafikknemnda, til svt.se.

Les også: Falck skal drive 126 syketransportbilder i London. 
Mer: Styrker ambulansetjenesten i Telemark.

I dag trafikkeres strekningene Karlstad – Örebro og Karlstad – Uppsala med en daglig tur og retur av Jumbolans/Falck AB, dette er en form for servicelinje mellom sykehusene. Men idag besluttet  kollektivtrafikknemnda altså å etter august 2021, når avtalen med Falck går ut, ta over jumbolansvirksomheten i egen regi.
– Det er framfor alt økt fleksibilitet og samordningseffekter som er fordelene med å kjøre i egen regi, sier Anders Wallén, servicetrafikksjef på region Värmland.

Står for liten del

Allerede i dag kjører regionen servicetrafikk i egen regi i større minibusser på såkalte pasientservicelinjer. Også ambulansen kjører rene syketransporter.
– Jumbolansen står for en veldig liten del av vår virksomhet. Knapt én prosent av den totale kostnaden for kollektivtrafikken i lenet, sier Anders Wallén.
Les mer om saken på svt.se