Hopp til hovedinnhold


Reduserer ambulanseberedskapen

Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN) reduserer beredskapen på ambulansene i Lødingen. Omleggingen trer i kraft allerede 29. november.

Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN) reduserer beredskapen på ambulansene i Lødingen. Omleggingen trer i kraft allerede 29. november, skriver Bladet Vesterålen.

Representanter fra UNN var onsdag i Lødingen for å orientere kommuneledelsen om endringen i beredskapen.

29. november går ambulansestasjonen over fra å ha to døgnbemannede biler, til å ha én døgnbemannet bil og én dagbemannet bil i beredskap.

Uenig

Rådmann Per Gunnar Johnsen sier at de fra kommunens side har argumentert for at dagens beredskapsordning burde blitt videreført.

– Vi er redd nedbemanningen vil føre til samtidighetskonflikter. Da er det langt til nærmeste ambulanse som er i beredskap, sier Johnsen.

– Hva legges til grunn for en slik frykt?

– Lødingen er etterhvert blitt en stor fritidskommune. I helger og ferier øker folketallet betraktelig. E10 går gjennom kommunen, da langs strekninger som er ulykkesbelastet.

Under onsdagens møte gjorde UNN et poeng av at Lødingen fortsatt vil ha like god beredskap som kommuner det er naturlig å sammenligne med.

Les mer om saken i Bladet Vesterålen