Hopp til hovedinnhold


Redningsselskapet endrer rutinene

Redningsselskapet innrømmer at prosedyrene ikke var gode nok da 73 år gamle Janet Richardson falt i sjøen under en redningsoperasjon.

Redningsselskapet innrømmer at prosedyrene ikke var gode nok da 73 år gamle Janet Richardson falt i sjøen under en redningsoperasjon, ifølge VG.

Bakgrunn: Mistet pasient over bord fra cruiseskip og Vurderer søksmål etter redningstabbe

Hendelsen og den interne rapporten har medført rutineendringer som er iverksatt umiddelbart.

Blant annet er prosedyre for MEDEVAC (Medical evacuation) revidert. Herunder at overføring av pasient på båre ikke skal gjennomføres under fart gjennom sjøen, med mindre RS kan fortøyes inntil fartøyet, skriver Redningsselskapet i en pressemelding.

I den interne utredningen kom det frem at 73-åringen ble festet til båren uten at noen tok på henne en flytevest, til tross for at alle som beveger seg mellom båter skal ha på seg dette.

Hun måtte dermed kjempe for å holde seg flytende i det iskalde vannet i minst fire minutter før hun ble reddet opp og pakket inn i ulltepper.

- Det var ambulansepersonellet som klargjorde henne, men de tenkte ikke på å sette på henne en flytevest. Men alle som fraktes mellom to skip, skal ha på seg flytevest, så her har det skjedd en glipp. I fremtiden skal vi ha ansvar for at dette blir bedre fulgt opp i slike situasjoner, sier leder i redningsselskapet, Hans Skaar, til VG Nett.

Richardson døde på sykehus i England tre uker etter den mislykkede redningsoperasjonen. Det er foreløpig ikke avklart hva hun døde av.

Les mer om saken i VG