Hopp til hovedinnhold


- Redningsmennene måtte hugge seg inn i skroget

Fiskeren som var om bord i sjarken som forliste utenfor Eggum på Vestvågøy i Lofoten onsdag formiddag, er funnet i god behold.

Fiskeren som var om bord i sjarken som forliste utenfor Eggum på Vestvågøy i Lofoten onsdag formiddag, er funnet i god behold.

Fiskeren var innesperret i den kantrede båten i over tre timer. Det var ved 10.50-tiden i formiddag at Hovedredningssentralen i Nord-Norge fikk melding fra en «kompisbåt» om at en båt hadde kantret.

Det ble iverksatt en omfattende redningsaksjon for å berge den 63 år gamle mannen.

Plutselig observerte dykkerne fra redningsskøyta bankelyder fra skroget. Ved 14.15 var mannen hentet ut av den kantrede båten som var trukket mot land.

- Redningsmennene i Sea King-helikopteret måtte hogge seg inn i båten for å få løs den savnede fiskeren, sier skipper Asbjørn Thomassen på redningsskøyta Kaptein Skaugen.

Fiskeren ble funnet i god behold, heist opp i redningshelikopteret og fløyet til sykehuset på Gravdal, opplyser Redningsselskapet.

Totalt deltok tre redningsskøyter og et redningshelikopter i redningsaksjonen.

Mannen var alene i sjarken da ulykken skjedde.

Ifølge skipsføreren på redningsskøyta, Ivar Karoliussen, var det stiv kuling i området, mye garn i vannet og «ikke et helt enkelt oppdrag».