Hopp til hovedinnhold


Redningsmannskaper i sjokk over ulykken i Sveits

Bussulykken som har kostet 28 mennesker livet i en motorveistunnel i det sydlige Sveits, er noe av det verste politiet og redningsmannskapene i området har opplevd.

Bussulykken som har kostet 28 mennesker livet i en motorveistunnel i det sydlige Sveits, er noe av det verste politiet og redningsmannskapene i området har opplevd, skriver flere medier ifølge svenske Metroxpress.

Les også hos JEMS: Skolebusskrasj i Washington - 12 barn skadet (engelsk)

– Redningsmannskapene er sjokkerte over det de har opplevd, sier sjefslege Jean-Pierre Deslarzes fra redningstjenesten i Valais-regionen.

Han forteller, ifølge den sveitsiske nettavisen blick.ch, at ulykken er særlig tragisk fordi størstedelen av ofrene er barn.

Onsdag morgen hadde redningsarbeidet vært i gang i hele natt, og man kunne lese den følelsesmessige påkjenningen i redningsmannskapenes ansikter. 

Mange av de ellers hardhudede redningsarbeiderne kjempet for å holde tårene tilbake, skriver blick.ch.

Ulykken har foreløpig kostet 22 barn, fire lærere og de to bussjåførene livet. Ytterligere 24 barn er hardt skadde, noen svært alvorlig.

Politisjefen i Valais-regionen betegner ulykken som "uten sidestykke".

Over 200 personer har deltatt i redningsarbeidet - 15 leger, 30 politifolk, 60 brannmenn, 100 ambulansearbeidere og tre psykologer.

Under redningsinnsatsen som varte i åtte timer brakte 12 ambulanser og åtte helikoptre skadde til sykehuser i området. 

De 52 menneskene ombord på bussen var på vei hjem til Belgia etter en skiferie i Val d'Anniviers.

Bussen hadde sikkerhetsbelter i alle seter, men politiet har foreløpig ikke sagt om beltene var i bruk da bussen kom ut av kontroll. 

Årsaken til ulykken er ennå ikke kjent. Ifølge lokalavisa Walliser Bote har det lokale politiet i Kanton Wallis på en pressekonferanse i morges lansert som sannsynlig ulykkesårsak at sjåføren kan ha truffet fortauskanten i tunnelen og mistet styringen. 

VG skriver torsdag at sjåføren byttet CD eller DVD da bussen krasjet.

Bussen har skeinet inn på fortauet, og frontkollidert med «et hull» i tunnelveggen - veggen til en nødlomme, skriver Dagbladet.

Les hele saken hos Metroxpress