Hopp til hovedinnhold


Reddet ut av solvarm bil

En to år gammel jente, innelåst i en bil i stekende solskinn, ble søndag reddet av en vekter som slo bilruten i stykker, skriver Gøteborg-Posten.

Se også: Rekonstruksjon av barnedødsfall på grunn av heteslag i bil på YouTube

Vekteren oppdaget det innelåste barnet i 14-tiden på en parkeringsplass i Halmstad. Han ringte politi og ambulanse og slo siden - etter råd fra SOS Alarm-  i stykker bilruten for å få ut barnet.

– Det var 20 grader i skyggen og bilen stod midt i solskinnet. Det var en nødsituasjon, sier Kajsa Barkström, vakthavende operasjonsleder ved Hallandspolisen.

– Hvem som helst som ser et barn eller en hund innestengt i en solvarm bil, selv en privatperson, kan gjøre det samme uten å få råd om det, om man vurderer at det er fare for liv. 

Ambulanspersonell som kom til stedet vurderte det slik at jenta ikke trengtes å tas med til sykehus. 

Foreldrene til jenta ble sporet opp og har fått tilbake barnet. En anmeldelse om mistanke om framkalling av fare for en annen er opprettet.  

– Ifølge de første opplysningene til politiet hadde faren glemt barnet i bilen. Jenta skal ha sittet i bilen i minst 30-40 minutter. Det vil bli gjort forhør for å finne ut mer om hva som har skjedd, sier Barkström.

Les mer om saken hos Gøteborg-Posten