Hopp til hovedinnhold


Reagerer på streikebryteri

Delta og YS Spekter varsler Oslo Universitetssykehus HF (OUS) om at de tar ut ytterligere 22 medlemmer i streik i ambulansetjenesten i Oslo. - Bakgrunnen er hva vi mener er organisert streikebryteri ved Oslo Universitetssykehus. Ledelsen omdisponerer ambulanser til å gjøre streikerammede oppdrag, derfor må vi tydeliggjøre ytterligere overfor arbeidsgiver at det er streik, sier streikeleder ved OUS, Nina Bøe.

Delta og YS Spekter varsler Oslo Universitetssykehus HF (OUS) om at de tar ut ytterligere 22 medlemmer i streik i ambulansetjenesten i Oslo.  - Bakgrunnen er hva vi mener er organisert streikebryteri ved Oslo Universitetssykehus. Ledelsen omdisponerer ambulanser til å gjøre streikerammede oppdrag, derfor må vi tydeliggjøre ytterligere overfor arbeidsgiver at det er streik, sier streikeleder ved OUS, Nina Bøe i en pressemelding.

Les også: Trapper opp streiken fra tirsdag

- Tidenes idiotstreik

Bakgrunn: Ambulansetjenesten rammes hardt av streik

Les også: Avlyser operasjoner etter ambulansestopp

Ambulansepersonell i streik

Delta gir dispensasjon fra streiken til å kjøre alle akutte - og hasteturer. Det er de såkalte grønne turene som frakter pasienter nedover i helsekjeden som er streikerammet.

– Det er streikebryteri når de omdisponerer andre ambulanser til å kjøre slike turer, sier hun.

Delta har allerede 117 ute i streik ved OUS og har varslet at ytterligere 16 går ut i streik neste tirsdag.  Det er fire dagers varslingsfrist til arbeidsgiver på streikeuttak, og de 22 som nå varsles tatt ut i streik, vil gå ut fra onsdag.