Hopp til hovedinnhold


Ready, set.... tjuvstart!

Team 113 kaller de seg, men de er syklende ambulansarbeidere med ett budskap: Bruk hjelm! Nå skal de bokstavelig talt rulle ut budskapet fra Nordkapp til Lindesnes. De er fra Asker seksjon og starter sykkelturen fra Nordkapp i morgen tidlig.

Team 113 kaller de seg, men de er syklende ambulansarbeidere med ett budskap: Bruk hjelm! Nå skal de bokstavelig talt rulle ut budskapet fra Nordkapp til Lindesnes. De er fra Asker seksjon og starter sykkelturen fra Nordkapp i morgen tidlig.

Det vil si: De tjuvstartet visst litt allerede i dag. Og har vært innom Nordkapp og blitt tatt bilde av Europas kanskje nordligste homofile, som driver kafé med kjæresten i fantastisk utsikt. - Han ble forelska i oss! erklærer de, og er klar for å erobre resten av landet.

Følg dem fra dag til dag på bloggen her på Ambulanseforum, eller på deres egen blogg: Team 113

Her kan de fortelle at avreisen med følgebil startet allerede fredag 20. august.

Planen er å sykle Norge på langs i løpet av 15-18 dager. Det vil si nærmere 20 mil om dagen.

Rett før start var følelsene slik:

- Vi grugleder oss, sier Karianne Aune som er seksjonsleder og initiativtaker. – Dette er en ekstrem test for veldig mange, og et heftig forsøk på å gjøre veldig mange gode, og vi er spent på hva det vil gjøre med arbeidsmiljøet og samholdet.

- En blanding av fryd og begeistring, og litt skrekk også, men på en god måte. Dette er litt som julaften og bursdag på en gang, og tilsnitt av nyttårsaften som barn, sier assisterende seksjonsleder Torbjørn Kvam. – Og vi pusser på budskapet vårt nå.

Torbjørn, Kjell Lyshaug og Helge Rønning har planer om å sykle hele veien, nesten hele resten av seksjonen skal være med å sykle deler av turen. Noen få holder fortet og tar ekstravakter i Asker.

– Vi får selvsagt hjelp fra vikarer og andre faste i tjenesten til å opprettholde bemanningen i ambulansetjenesten mens vi er borte. Dette skal ikke gå ut over sikkerheten til folk, forsikrer de i Budstikka.

De tjuvstarta allerede nå på søndag ettermiddag, fordi de skal sove på Nordkapp Camping som ligger 2,5 mil sør for Nordkapp. Så da tok de turen i dag, siden de landa i Alta allerede klokka 11.

Temperaturen var tre grader når de kom fram til campingen i kveld etter syklinga.

- Du må liksom sykle for å holde varmen, forteller Torbjørn.

Han, Tor, Helge, Kjell og Karianne, er den harde kjernen akkurat nå.

I kveld skal de sove i hytter.

- Det er greit å starte mykt på madrasser!

Og i morgen er det tidlig start:

- Vi planlegger å starte i morgen i åttetida, og vil etter planen være framme i Alta seint på ettermiddagen.

God første etappe Team 113!