Hopp til hovedinnhold


Raser over flytting

Ordføreren i Vega reagerer sterkt på opprettelsen av en alternativ base for ambulansebåten, skriver Brønnøysunds Avis.
– Dette svekker beredskapen vår, sier ordfører i Vega, Andre Møller, om at Helgelandsssykehuset har opprettet en alternativ base for ambulansebåten på Tjøtta. Helgelandssykehuset inngikk i fjor avtale med Vega kommune om stasjonering og base for ambulansebåten i Rørøy, og ambulansetjenesten både på sjø og land har siden blitt lokalisert i et eget bygg i Rørøy.
Denne uken ble det kjent at ambulansebåten har fått opprettet en alternativ base på Tjøtta. Nå frykter ordføreren at tilbudet til befolkningen på Vega skal bli redusert.
– Dette har blitt gjort uten at vi har fått beskjed. Jeg har jo sett at båten ikke har ligget i Rørøy på flere dager, og jeg tok derfor kontakt med ledelsen ved Helgelandssykehuset. De visste ingenting, sier Møller.
Ved Helgelandssykehuset sier imidlertid enhetsdirektør ved prehospitale tjenester, Bjørn Haug, at sykehuset nå har opprettet en alternativ ambulansebåtbase på Tjøtta. Han viser til lang reiseveg og hviletidsbestemmelser som årsak til dette.
"90% av all trafikk går på strekningen Horn-Tjøtta. Den alternative basen på Tjøtta sikrer dermed økt beredskap for befolkninga på Sør-Helgeland", skriver Hauge på sykehusets nettsider.
Les mer om saken hos Brønnøysunds Avis