Hopp til hovedinnhold


Rallyjenter søker ambulanse!

CookingCharityChicks jobber beinhardt for å kunne delta på Go Helps årlige Mongolia Charity Rally. Der ønsker de å gi bort en ambulanse til Go Help som er en frivillig organisasjon som bygger opp ambulansetjenesten i landet, og som vedlikeholder bilene også etter at de er gitt bort.

CookingCharityChicks jobber beinhardt for å kunne delta på Go Helps årlige Mongolia Charity Rally. Der ønsker de å gi bort en ambulanse til Go Help som er en frivillig organisasjon som bygger opp ambulansetjenesten i landet, og som vedlikeholder bilene også etter at de er gitt bort.

Men for å kunne delta mangler de det mest essensielle: En ambulanse! Derfor henvender de seg til oss for å nå ambulansetjenester i hele landet: Har noen en ambulanse å avse?

Flere sponsorer
– Vårt viktigste mål er å få en ambulanse - da faller alt på plass! sier  Elin Reitehaug, Gro Helene Andersen og Nina Kristoffersen til Ambulanseforum.

De er godt i gang med å få inn sponsormidler. Pengene skal først og fremst gå til et kjøretøy, deretter til driftsutgifter underveis, nødvendig utstyr og returbilletter.

– Vi har foreløpig klart å samle inn 50 000 kroner fra sponsorer. Nå håper vi at et helseforetak i Norge vil donere en ambulanse til oss.

Leases ut gratis til helseforetak i Mongolia
Så da er det store spørsmålet om det finnes et helseforetak som har en bil de kan gi bort eller selge billig.

– Vi ønsker å bidra med et kjøretøy av ok kvalitet. Go Help har startet et prosjekt der de bygger opp en flåte som de leaser ut gratis til helseforetakene i Mongolia. De som låner bilen betaler driftsutgiftene, mens Go Help vedlikeholder bilene. Derfor har vi stor tro på at bilen vi donerer vil komme til nytte i mange år fremover.

Racet starter i London den 7. juli, og alt må være på plass i god tid innen da. De tenker å bruke syv-åtte uker på turen.

Gourmetmiddager til prosjektet

Hvem er så disse jentene?

De er tre mat- og reiseglade jenter fra ulike kanter av landet, som av alle ting møttes på trening i kickboxing i Oslo. Nå deler de leilighet og jobber i matbransjen i hovedstaden på en eller annen måte: som souchef på Statholdergaarden mat- og vinkjeller i Oslo, som kokk og som mikrobiolog med matsikkerhet som felt.

Nå kombinerer de mat og veldedighet: For å samle inn penger har de hatt en julebod (se bilde). De planlegger å arrangere gourmetmiddager til inntekt for prosjektet. Da kan de blant annet bruke Statholdergaarden som lokale.

Vilt eller fantastisk?
Hvordan fikk de idéen?

– Jeg satt med noen kolleger på morgenkaffen for to år siden, og en av dem snakket om noen venner av mannen som hadde tenkt til å være med på Mongolia Charity Rally. Hun syntes det hørtes helt vilt ut. Jeg syntes det hørtes fantastisk ut, forteller Elin.

Hun pratet så mye om dette til de to andre, at de til slutt ble smittet av entusiasmen. Nå jobber de for at Mongolia skal få en norsk ambulanse i stallen.

Alle tre har vært langt utenfor allfarvei før. Formålet med turen deres er å vise at hver og en av oss kan gjøre en innsats for å skape en bedre verden for alle.

– Vi vil gjøre en forskjell! sier jentene.

Til våren kommer et program på tv om to NRK-journalister som deltok på racet i fjor. CookingCharityChicks ønsker å ha mest mulig på plass innen den tid.

Kan du hjelpe dem?
Ta kontakt med jentene på cookingcharitychicks@gmail.com.

Du finner mer info om jentene og prosjektet på jentenes blogg her