Hopp til hovedinnhold
Psykiatriambulansen i Bergen er én av to psykiatriambulanser i landet. Foruten Bergen har også Stavanger en psykiatriambulanse. Til venstre, psykiatrisk sykepleier Eli Kristin Totland Håheim, seksjonsleder Jarle Lexau, psykiatrisk sykepleier Joachim Vassdal, og Ambulansearbeider Christine Moene Bødtker. Foto: Synne Mæle


Psykiatriambulansen i Bergen – Har gjort samarbeidet mellom politiet og ambulansetjenesten bedre

Etter de siste måneders hendelser med drapene i Kongsberg og kniv-episoden på Bislett i Oslo, har det vel aldri vært tydeligere at psykisk helse må prioriteres i større grad enn i dag. Psykiatriambulansen i Bergen er et viktig bidrag til nettopp dette.

I etterkant av disse hendelsene har det oppstått en konflikt mellom politiet og ambulansetjenesten i Oslo. Hvem skal ta seg av psykisk syke menneskene som er en trussel for menneskene rundt?

Oslo Universitetssykehus mener at situasjonen er uholdbar. Oslo - politiet på sin side mener at de er avhengig av en lovhjemmel for å bruke makt eller tvang.

Helsedirektoratet er nå involvert og det skal komme et nytt rundskriv snart om rammene rundt bistand fra politiet.

Delegasjoner fra England, Sverige, Danmark og Skottland har tidligere kommet for å se hvordan psykiatriambulansen i Bergen jobber. Her er seksjonsleder på psykiatriambulansen i Bergen, Jarle Lexau.

Bli plussabonnent å få full tilgang til alle våre artikler.