Hopp til hovedinnhold


Protest mot kuttforslag

Styret i Ambulanse Midt-Norge HF vil halvere ambulanseberedskapen i Oppdal til sommeren for å spare penger. Det vil jordmor Ingvill Dalseg ikke vite noe av, melder OPP.
Les også: Kan miste to ambulanser
Målet om et budsjett i balanse vil ramme ti ambulansestasjoner i distriktet i Sør-Trøndelag. For Oppdals del innebærer forslaget en halvering av operative ambulanser kommende sommer.
Det liker jordmor og kommunestyremedlem Ingvill Dalseg (H) dårlig.
– Aktiviteten til ambulansen i Oppdal har bare økt de siste årene. Så om noe skulle skje med ambulansen i Oppdal, bør vi ha to operative biler hele døgnet. Det foreslås også en reduksjon av kompetansefremmende tiltak i ambulansetjenesten. Det vil vi sette ned foten for, sier Høyre-politikeren, som mener kuttene bør komme annensteds i foretaket.
– Ambulanseforetaket er en veldig topptung organisasjon. De burde klart å drive dette bedre og bør begynne å kutte i toppledelsen og ikke i førstelinjetjenesten, sier hun.
At styret i Ambulanse Midt-Norge HF nå finner det nødvendig å kutte kostnader, skyldes at foretaket, tross ei budsjettramme på 676 millioner kroner, ligger an til en budsjettsprekk på 25 millioner kroner, ifølge den fremlagte tiltakspakken.
Kuttforslaget for Oppdals vedkommende innebærer en innstramming på 410 000 kroner. For å få dette til, vil styret parkere en av Oppdals to ambulanser i to måneder til sommeren.
Les mer om saken hos OPP