Hopp til hovedinnhold


– Problematisk at pasienter må vente på ambulanse

Nordlanssykehuset i Bodø er et av få sykehus i Norge som ikke har landingsplass for redningsehelikopter i nærheten av akuttmottaket.

Nordlanssykehuset i Bodø er et av få sykehus i Norge som ikke har landingsplass for redningsehelikopter i nærheten av akuttmottaket, skriver NRK Nordland.

Major Paul Paulsen ved 330 skvadronen i Bodø mener det er svært uheldig at hardt skadde pasienter må fraktes i sykebil fra flystasjonen 3 kilometer unna.

Ledelsen ved 330-skvadronen i Bodø mener dette gjør at pasienter kan måtte vente en halvtime lengre før de får behandling.

– Vi har opplevd situasjoner hvor det har vært ulykker og ambulanseressursene har vært i bruk, og det har tatt lang tid før vi har fått tilgang på almbulanse for å frakte pasienten til sykehuset, sier Paul Paulsen, major ved 330-skvadronen avdeling Bodø.

Ledelsen ved Nordlandssykehuset ville ikke stille til intervju i dag, men sier i en kommentar at de vurderer landingsplass ved eller på sykehuset.

Av de flere hundre oppdragene som seakingen er ute på hvert år er det kun et fåtall pasienter som har behov for å lande ved sykehuset. Men for de det gjelder betyr det en stor forskjell.

Les mer om saken på NRK.no