Hopp til hovedinnhold


Politiet om jula: – Folk drikker seg fullere enn ellers

Fylla hadde skylda for over 3000 henvendelser til politiet og medisinsk nødtelefon denne jula. – Beruselsesnivået er høyere enn vanlig, melder NRK Norge.

Det er natt til 3. juledag i Moss. I en folketom gate møter en politipatrulje en overstadig beruset mann i midten av 20-årene som gråter kraftig. Han ligger på bakken i vinterkulda. Mellom hikstene får han fram at han har blitt slått ned og sparket i hodet av en ukjent mann.
Voldsepisoden er én av de 118 alkoholrelaterte hendelsene Østfold politidistrikt har loggført denne jula.
NRK har hentet inn tall fra alle landets politidistrikt og akuttmedisinske kommunikasjonssentraler (AMK). Fra klokken 18 lille julaften til klokken 06 første nyttårsdag har de samlet sett registrert 3331 tilfeller der alkohol har ført til at folk har tatt kontakt med politiet eller helsevesenet.

– Mange tar seg en skikkelig fest

Det dreier seg om alt fra fylleslagsmål til vold i hjemmet, promillekjøring og ordensforstyrrelser.
– Jeg har inntrykk av at veldig mange tar seg en skikkelig fest i jula. Noen får seg en på nesa og havner på legevakta, mens andre havner i arresten, sier innsatsleder i Østfold politidistrikt, Frode Petersen.
Gjennom flere netter denne jula har NRK vært flue på veggen når politiet og ambulansepersonell er ute på jobb.
Vi så festglade ungdommer som hadde det gøy. Men også berusede jenter som gråt alene på gaten og fulle menn som angrep ambulansepersonell.
Se video: Ambulansearbeidere trues på livet
Vaktleder Glenn Erik Bjølseth sier at verst er det når de rykker ut til hjem der barn rammes av at foreldrene drikker seg fulle i jula.
Les mer om saken hos NRK Norge