Hopp til hovedinnhold


Politiet lar andre gjøre jobben

– Det er helt uakseptabelt at den lokale brann- og redningstjenesten må utsette seg for fare når politiet ikke er til stede og sikrer et skadested.

– Det er helt uakseptabelt at den lokale brann- og redningstjenesten må utsette seg for fare når politiet ikke er til stede og sikrer et skadested, sier ordfører Skjalg Åkerøy, på vegne av formannskapet, som nå roper et kraftig varsko for manglende responstid for lensmannsetaten ved trafikkulykker til Namdalsavisa.

 I en uttalelse som formannskapet har vedtatt, heter det at det er politiet som har ledelsen på et skadested, eller ved en redningsaksjon.

I praksis mener formannskapet at denne jobben overlates til det lokale brannvesen som sammen med ambulansetjenesten kommer fram til skadestedet som regel lenge før politiet er der.

– Dette medfører at brannvesenet ofte må ivareta politiets oppgaver på et skadested. Det er både ei utfordring og en ekstra kostnad for det kommunale brannvesenet, sier Åkerøy.

Bruker store ressurser

Det bekrefter brannsjef Kjell Brauten i Grong og Høylandet. Han er godt kjent med de utfordringene formannskapet snakker om.

– For vårt vedkommende bindes mange ressurser opp. Rett som det er må vi ha sju–åtte mann stående i ei times tid for å dirigere trafikken, sier Brauten, og legger til at han anser dette som politiets oppgave på et skadested.

– Det er mange ganger at vi egentlig kunne ha snudd eller returnert fra et skadested. I stedet må vi gjøre politioppgaver, i påvente på at de skal komme, sier Brauten. Om de i det hele tatt kommer. 

Les mer om saken hos Namdalsavisa