Hopp til hovedinnhold
Ambulansekapreren arresteres. Pål Lystad og Bjørn Bjelland (til høyre i bildet) går fra PLIVO-modus til helseoppdrag-modus. Foto: Cathrine Hellesøy / AFTENPOSTEN / NTB scanpix


Politiet har ikke avhørt ambulansekapreren på Torshov siden oktober

Mannen som er siktet for drapsforsøk etter å ha kapret en ambulanse på Torshov i Oslo i fjor, har ikke vært i nye avhør siden dagen etter pågripelsen.

– Vi har kun hatt et innledende avhør med ham. Det er fremdeles aktuelt med nye avhør, og vi jobber med å få til det, sier politiadvokat Kari Kirkhorn i Oslo politidistrikt til NTB, sitert av Dagsavisen.

Mannen i 30-årene ble pågrepet da han 22. oktober i fjor kapret en ambulanse på Rosenhoff i Oslo og deretter kjørte videre til Torshov, der han ble stoppet etter en dramatisk biljakt.

Han er fremdeles fengslet, siktet for drapsforsøk på et eldre ektepar, en mor og et tvillingpar på sju måneder som lå i en barnevogn, i forbindelse med at han ifølge politiet forsøkte å kjøre på disse med vilje.

I tillegg er han siktet for befatning med våpen og oppbevaring av en betydelig mengde narkotika.

Spesialenheten etterforsker fremdeles

Under politijakten skjøt politiet flere ganger mot ambulansen i forsøk på å stoppe den. Spesialenheten har siden den gang etterforsket politiets rolle under kapringen.

Etter politiets skyting ble fire tjenestepersoner siktet fordi det ble tatt beslag i tjenestevåpnene deres. Personene er likevel ikke formelt siktet.

Etterforskningsleder Ingvild Lærum i Spesialenheten sier at de fortsatt holder på med etterforskningen.