Hopp til hovedinnhold


– Politiet ble ikke alarmert

Det er foreløpig uklart hvorfor politiet ikke skal ha blitt alarmert av helsepersonellet, da den sterkt nedkjølte babyen ble funnet. Ambulansen skal ha kommet til stedet cirka klokken 20.30 søndag kveld. Ambulansehelikopteret ankom ved 21.15-tiden, forteller et vitne til Fredrikstad Blad.
Tilstanden til den ti måneder gamle babyen som søndag ble funnet på bakken ved familiens hus i Onsøy, er fremdeles kritisk. Det opplyser politiet. Foreldrene er nå tilbudt helsehjelp av kommunen, i en svært vanskelig situasjon.
Det var søndag kveld ved 20-tiden at barnets mor fant sin 10 måneder gamle baby i nærheten av huset der familien bor.
Foreløpig antar politiet at babyen har falt ut av barnevognen.
Politiet bekrefter å ha vært uvitende om funnet, helt til Rikshospitalet søndag kveld etter klokken 22.00 rutinemessig kontaktet politiet for å opplyse om barnets helsetilstand.
Det gikk i så fall minst halvannen time før politiet var orientert om hendelsen, og mer enn fire timer før politiet loggførte hendelsen og rykket ut.
– Hvorfor alarmerte ikke redningsmannskapene også politiet?
– Det vet vi foreløpig ikke, sier Atle Haug, avdelingsleder for vold- og sedelighetsavsnittet ved Fredrikstad politidistrikt..
– Er ikke dette rutine ved personskade?
– Jo, i trafikkulykker og liknende, men situasjonen ble muligens vurdert annerledes i dette tilfellet.
– Er dette en glipp?
– Det har vi ikke grunnlag for å si. Det kan være forskjellige vurderinger som ligger til grunn for at politiet ikke ble varslet. For eksempel at situasjonen kan ha blitt vurdert som sykdom, og at det viktigste var å redde barnets liv, sier Haug.
Les mer om saken hos Fredrikstad Blad