Hopp til hovedinnhold


Politiet beslagla førerkortet etter utforkjøring med ambulanse

Pasienten som var på vei til Hammerfest med et brudd i albuen fikk brudd i ryggen som følge av utforkjøringen, skriver Finnmark Dagblad.

Bakgrunn: Ambulanse kjørte av veien i Skaidi
Hun henger halvveis ut av sykebåra med hodet ned mot dørken i ambulansen. Tyngden er det den bristende albuen som tar imot. Hun ser blod både her og der, tar hånden mot hodet og konstaterer at «det er fra meg, det er fra meg» Det er heldigvis bare er et ufarlig kutt.

– Jeg var så lammet i ryggen at jeg kjente verken smerten i albuen eller ifra kuttet i hodet, forteller hun fra sykesenga tre dager etter utforkjøringen i Repparfjord torsdag.

Mannen som for et øyeblikk siden satt ved siden av henne i ambulansen og passet på henne, har nå store ryggsmerter. De sitter begge fastspent i posisjoner de ikke makter å komme seg løs fra. Han får ikke til å hjelpe henne. Hun får ikke hjulpet han.

– Jeg prøvde fortvilt å komme meg løs, men det var ikke mulig, sier hun.

Inne i ambulansen hører Anita at døra blir revet opp. Det kommer folk til og hjelper henne og den mannlige helsearbeideren. Selv tror hun at hun kan ha besvimt, for det er ikke alt hun husker.

– Jeg husker ikke hvordan jeg kom opp å båren på en ordentlig måte. Jeg må ha vært litt ute da, for det er noe som er svart for meg, sier hun.

– Det var først kaotiske tilstander, men når det helsearbeiderne i den andre ambulansen kom, ble det kontroll på sakene. De som jobbet i ambulansene var utrolig flinke, sier hun.

Sendt til UNN

Sea King redningshelikopter flyr henne og to helsearbeidere, som var i ambulansen, til Hammerfest sykehus.

– På akutten sto det et arsenal av folk. De klippet av meg klærne og undersøkte meg. Undersøkelsen var veldig profesjonell. Helt fantastisk.

Etter en CT-undersøkelse ble det konstatert et «ustabilt brudd i ryggen». Sommer ble da fløyet til UNN fredag ettermiddag, hvor hun først ble operert søndag.

Tok beslag i førerkort

Ambulanseføreren på ulykkestidspunktet er mistenkt for ikke å ha tilpasset farten.

Les mer om saken hos Finnmark Dagblad