Hopp til hovedinnhold


Planlegger for langvarige utfordringer

De ansatte i helsetjenesten gjør en enestående innsats i den vanskelige situasjonen forårsaket av flystansen. – Vi må nå planlegge for at utfordringene kan bli langvarige, sier helse- og omsorgsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen.

De ansatte i helsetjenesten gjør en enestående innsats i den vanskelige situasjonen forårsaket av flystansen. – Vi må nå planlegge for at utfordringene kan bli langvarige, sier helse- og omsorgsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen i en pressemelding.

Helsetjenesten har styrket akuttberedskapen, både på veien og langs kysten med båt, som følge av flystansen forårsaket av askeskyen fra vulkanen på Island.

– Jeg vil rette en stor takk til alle de ansatte i helsetjenesten som gjør en enestående innsats i denne vanskelige situasjonen, sier helse- og omsorgsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen.

Statsråden er forberedt på at denne situasjonen kan bli langvarig.

– Vi må belage oss på mye usikkerhet framover. Jeg har nå bedt helseforetakene planlegge for beredskapen en måned fremover. De gjennomgår nå behovet for personell og utstyr.

Strøm-Erichsen understreker imidlertid at askeskyen skaper problemer også internasjonalt.

– I ettermiddag ble vi bedt om å bistå våre naboer på Grønland med behandling av alvorlig syke pasienter. Universitetssykehuset i Nord-Norge har sagt at de vil bistå i dette arbeidet, sier helse- og omsorgsministeren, og legger til:

– Ut fra denne krevende situasjonen vi er i, synes jeg dette arbeidet har blitt godt håndtert over hele landet.

Les pressemeldingen her