Hopp til hovedinnhold


Planer om supervaktsentral

DANMARK: Samtidig som brann, ambulanse og politi går over til SINE, dansk tetranett, får den samlede beredskapen muligheter til å kommunisere på tvers av skadestedene. Koordineringen hemmes imidlertid av at alle har hver sin vaktsentral. Men i Sjælland er det nå planer om å iverksette en analyseplan som kan ende i en supervaktsentral, hvor ambulanser, brannkjøretøyer og politi disponeres fra samme sted.

DANMARK: Samtidig som brann, ambulanse og politi går over til SINE, dansk tetranett, får den samlede beredskapen muligheter til å kommunisere på tvers av skadestedene. Koordineringen hemmes imidlertid av at alle har hver sin vaktsentral. Men i Sjælland er det nå planer om å iverksette en analyseplan som kan ende i en supervaktsentral, hvor ambulanser, brannkjøretøyer og politi disponeres fra samme sted, skriver Beredskabsinfo.

En samlet supervaktsentral, hvor ambulansetjeneste, brannvesen og politi er samlet under et tak, kan gi økonomiske fordeler og bedre koordineringsmulighetene, ikke minst for kommunene, som nå rammes av et påbud om at døgnåpne vaktsentraler skal ha to medarbeidere på vakt, samtidig som det kan hentes besparelser på grunn av de omkostningene som følger kravet om terrorsikring av vaktsentralene.

Les mer om saken på Beredskabsinfo