Hopp til hovedinnhold


Penger ut av vinduet

Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) har konkludert: De mener fortsatt at det er riktig å legge 110-sentralen i Telemark til Arendal, melder Varden på lederplass.
Det skjer etter at kommunene i Telemark har klaget DSBs vedtak om det samme, fra februar i år, inn til Justis- og beredskapsdepartementet. Det er grunn til å tro at det skal mye til før departementet overprøver sitt eget fagdirektorat.
Det bør ikke overraske noen at DSB ikke har endret mening i løpet av et snaut år. Det ville ha vært pinlig for direktoratet. Samtidig skal vi ikke glemme at DSB først ville flytte 110 Telemark til Drammen, før de gjorde helomvending og valgte Arendal i stedet.
Mye av kritikken mot direktoratet har gått på nettopp dette. Brannsjefen i Skien, Guttorm Liebe, anklager DSB for hastverk. Det er vanskelig å være uenig med ham i det. Prosessen har vært ualminnelig rask til offentlig saksbehandling å være. Og det har antagelig gått vel fort i svingene. Avdelingsdirektør Anne Rygh Pedersen har selv innrømmet at prosessen ikke har vært optimal.
Les hele lederen hos Varden