Hopp til hovedinnhold
Sigrid Stølvold og Jon Henrik studerer paramedisin på NTNU Gjøvik. Foto: Jørn Finsrud.

Paramedisiner-studenter på NTNU: – Krevende og ekstremt lærerikt

Sigrid Stølvold og Jon Henrik studerer paramedisin på NTNU Gjøvik. Foto: Jørn Finsrud.


De første studentene som startet paramedisin-utdannelsen på NTNU Gjøvik er nå i sitt andre år.– Krevende, men ekstremt lærerikt, sier to av studentene Ambulanseforum snakker med.

Paramedisiner-studentene på NTNU Gjøvik er de første som går det andre året som paramedisinere på Gjøvik. Derfor ble det også første gang med paramedisin-studenter på traumeuka. Innimellom øvelsene rekker Sigrid Stølvold og Jon Henrik Vold en prat med Ambulanseforum. Les mer om traumeuka på NTNU i denne artikkelen.

– Litt forsøkskaniner

Vold føler at studentene med traumeuka og samarbeidet med studenter fra andre helseutdanninger lettere kommer inn i en total situasjonsforståelse. 

– Traumeuka og studiene har vært ekstremt lærerikt. Vi er jo litt forsøkskaniner, noe som blir naturlig når vi er det første kullet. Samtidig har lærerne som utvikler disse studiene vært veldig mottakelig for tilbakemeldinger. Derfor har dette blitt veldig bra. Kombinasjonen av det faglige samtidig som vi har det praktiske ute er også veldig fint, sier Jon Henrik Vold fra Spydeberg i Østfold.

Medstudent Sigrid Stølvold fra Steinkjer liker at det legges til rette for at de skal lære mest mulig praktisk, og ha mest mulig simuleringer. 

Bli plussabonnent å få full tilgang til alle våre artikler.