Hopp til hovedinnhold


Paradise-Grunde: – Norske studenter behandles dårlig

Paradise Hotel-deltager og paramedic-student Grunde Myhrer (20) vil bruke kjendisstatusen til å kjempe mot mobbing og drikkepress, melder Universitas.
– Du må være skikket som i alle helsefag. Det å gjøre noe dumt inne på hotellet ville slått tilbake på meg. Og da ville jeg kanskje ikke kunne startet igjen på studiet, forteller Myhrer.
Han tok permisjon fra paramedic-studiet for å være med på skandalehotellet. Han meldte seg ikke på selv, men etter hvert som han kom lenger i intervjuprosessen fikk han en lys idé: Han ville rett og slett være et forbilde.
Det var aldri aktuelt for Myhrer å være med på realityserien om han ikke var sikker på at han hadde en plass på studiet til høsten. Inne på hotellet måtte han også passe på oppførselen.
Planen var å endre hvordan folk tenker om hotellet som så ofte blir pekt på som et eksempel på utbredt alkohol- og sexkultur blant unge.
– Jeg ville være en annerledes deltager, og det er jeg også. Det jeg vil bruke tid på nå som jeg er hjemme, er å gjøre viktige ting og jobbe mot mobbing og drikkepress. Ikke dra på nattklubbturné, sier han.

Holdt seg i skinnet

Akademia er sjelden noe som forbindes med Paradise. Myhrer mener at valget av høyere utdanning er noe som skiller han fra de andre som er med.
– «Pærra» og «para» (forkortelsen for paramedic, red. anm.) høres nesten likt ut, men det er ingen utdanning den typiske Paradise-deltageren tar. For meg blir det en måte å holde beina på jorda og ikke lette av «famen».
– Det er bra å være student. Men jeg synes norske studenter får dårlig behandling, med tanke på studielån for eksempel. Det er ikke økt i takt med leieprisene, og det er fortsatt bare ti måneders støtte. Jeg synes det er dårlig tilrettelagt for studenter.
Han etterlyser også større antall rabatter for studenter, og forteller om en post på det sosiale samfunnet Jodel som han synes var treffende.
– Den handlet om et realitykonsept hvor politikere overlevde på studentbudsjett, sier han med en latter.
Les mer om saken hos Universitas