Hopp til hovedinnhold
Risør. Foto: Petter Ulleland, Wikimedia Commons


På plass i helseparken

Ambulansetjenesten har nå flyttet inn i Sørlandet Helsepark. I løpet av september får det stasjonære ambulansepersonellet en egen seksjon der både soverom, allerom og garasje er inkludert, melder Aust-Agder Blad.
– Vi er svært tilfreds med den løsningen vi nå får.
Det sier Kjetil Forsetlund, leder av ambulansetjenesten i Risør. Sammen med det øvrige autoriserte ambulansepersonelet er han klar til utrykning på tre minutters varsel fra Sørlandet helsepark.
31 ambulanser
–Primært er det Risør vi skal dekke, men vi overlapper samtidig med ambulansetjenesten i andre kommuner og når det er nødvendig krysser vi også fylkesgrensen til Telemark, sier han. Forsetlund kan også fortelle at Sørlandet sykehus opererer med i alt 31 ambulanser som alle er bemannet med personell som har de nødvendige autorisasjoner for å betjene utrykningskjøretøyene.
– Alle bilene er også identiske, med identisk utstyr. Dette bidrar til stor fleksibilitet i forhold til de ulike oppgavene vi blir pålagt, sier han.
Med ambulansen og ambulansepersonellet på plass er et viktig skritt tatt i retning av å skreddersy et tilbud der ulike fagmiljøer med tilknytning til helse på sikt kanskje kan samles under ett tak, ifølge Erik Grorud, eieren av Sørlandet Helsepark.
Les mer om saken hos Aust-Agder Blad