Hopp til hovedinnhold


På barrikadene

Røyrvik er det ingen som har tenkt å gi opp kampen mot nedleggelse av basestasjonen. Rundt 100 innbyggere deltok i folkemøte utenfor ambulansetjenesten, melder Namdalsavisa.
Ordfører Arnt Mickelsen delte sin frustrasjon med innbyggerne på folkemøte om ambulansesaken, utenfor ned «midlertidig» nedlagte ambulansestasjonen i Røyrvik.
Stemninga var ikke til å ta feil av. Absolutt ingen har tenkt å godta at ambulansene skal stasjoneres i Namsskogan. Vegen over Steinfjellet er ikke åpen alle dager i året. Bekymringer som dette gjør at innbyggerne i Røyrvik ruster seg til kamp for å beholde basestasjonen.

Dårlig unnskyldning

Ordfører Arnt Mickelsen redegjorde for hva kommunen har gjort, og hvordan prosessen så langt har gått for seg. Da delte han også noe av sin frustrasjon. Blant annet har kommunen fått forklart at det er for mange utfordringer knyttet til bemanning og kompetanse med en så liten basestasjon som Røyrvik.
Dette synes ordføreren er dårlige grunner, spesielt når han utdyper hva som ligger bak.
– Her i Røyrvik har de hatt dårligere arbeidstidsbestemmelser enn mange andre plasser. Da er det ikke rart at vi har ambulansearbeidere som er bosatt her, men som pendler for å jobbe andre plasser. Vi vil ha like arbeidstidsbestemmelser på alle basestasjonene. Da vil de se at vi ikke får problemer med bemanning her også, sier han.
Ordføreren skryter også at de ansatte ved ambulansestasjonen, og sier de har fått tilbakemeldinger både fra innbyggere og hytteturister som har stadig blitt imponert over hvor flittige ambulansearbeidere som er stasjonert i kommunen.
Les mer om saken hos Namdalsavisa