Hopp til hovedinnhold


Overlevde 20 minutter under vann

For å takke alle som har vært involvert for hjelpen, hadde det norske chai-miljøet, en folkegruppe fra en provins vest i Burma, invitert hele beredskapstjenesten og helsepersonell fra sykehuset til fest.

For å takke alle som har vært involvert for hjelpen, hadde det norske chai-miljøet, en folkegruppe fra en provins vest i Burma, invitert hele beredskapstjenesten og helsepersonell fra sykehuset til fest, skriver VG.

- Medisinsk sett er det meget overraskende at dette har gått så fantastisk bra med alle tre. Derfor blir dette så rørende, sier seksjonsoverlege Kjell Kaisen ved Stavanger Universitetssykehus.

Da Thwang Hnin Thang så sønnen Van (3), datteren Bawi (6) og fetteren Biak (17) ligge livløse på kaien for fire uker siden, trodde han alt var over.

Alle de tre unge hjertene hadde sluttet å slå etter rundt 20 minutter under vann.

I går fikk redningsmannskap og helsepersonell ved selvsyn se at både Van, Bawi og Biak slapp tilsynelatende uskadet fra dramaet i Stavanger.

- Jeg trodde ikke at barna mine skulle leve mer. Jeg er så takknemlig overfor alle som har vært med på å gjøre dette mulig, sier Thwang.

Både de to eldste barna hans og den 17 år gamle fetteren Biak ble med bilen ned på 11 meters dyp. Da de tre hadde vært under vann i rundt 20 minutter, ble de hentet opp av dykkere fra brannvesenet.

På land hadde det kommet til fem ambulanser, i tillegg til luftambulansen.

- Alle tre hadde hjertestans da de kom opp. Jeg var med på å jobbe med å forsøke å få liv i den tre år gamle gutten. Vi lyktes i å få i gang hjertet igjen idet vi kjørte gjennom Byhaug-tunnelen. Det var nesten ikke til å tro da vi hørte fra de andre ambulansene at man også der var i ferd med å lykkes, sier ambulansearbeider Trond Harald Olsen.

Da de tre pasientene kom frem til sykehuset, hadde alle egen puls igjen. Det ble tidlig klart at de to guttene kom til å overleve, men for seks år gamle Bawi var situasjonen så alvorlig at hun ble fraktet til Haukeland sykehus i Bergen.

Les mer om saken i VG