Hopp til hovedinnhold


Overlege raser mot prøveprosjekt med felles nødnummer

Nå vil justis- og beredskapsministeren slå sammen nødnumrene for politi, helse og brann. Dette reagerer imidlertid fagmiljøene sterkt på.

Nå vil justis- og beredskapsministeren slå sammen nødnumrene for politi, helse og brann. Dette reagerer imidlertid fagmiljøene sterkt på, ifølge TV2.
Et samlet fagmiljø på helsesiden har i mange år kjempet mot et felles nødnummer og slå sammen operasjonssentralene for politi, helse og brann.
– For det vil svekke tilbudet til befolkningen både i dagliglivets enkeltsituasjoner, men og ved de store ulykkene. Det har 22. juli-kommisjonen vist oss med all ønsket tydelighet. Det sier overlege Mads Gilbert ved Universitetssykehuset i Nord-Norge.
Derfor ble han svært overrasket over justis- og beredskapsministerens utspill om hvor viktig prøveprosjektet i Søndre Buskerud er. Nå ber han Gilbert Faremo om å slå fra seg ideen.
– Alle vi som har fagmiljøansvar ved de lokale AMK-sentralene er enige om at felles nødnummer og felles operasjonssentraler er skadelig, uønsket og en farlig vei å gå, hevder han.
Les mer om saken hos TV2