Hopp til hovedinnhold


Overfalt sykepleier på akuttmottaket

En skadet pasient som var brakt inn på akuttmottaket for behandling, overfalt i stedet en sykepleier og truet henne på livet. Nå er han dømt i tingretten.

En skadet pasient som var brakt inn på akuttmottaket for behandling, overfalt i stedet en sykepleier og truet henne på livet. Nå er han dømt i tingretten.

Sverige: En politipatrulje hadde kommet med mannen til akuttmottaket. Han var narkotikapåvirket og skadet. Men da det viste seg at han trengte en overføring og taxi ble bestilt. Han motsatte seg dette.

Derfor gikk sykepleieren for å sende vekk taxien, og da hun kom tilbake møtte hun 26-åringen som da var så sint at han var "helt svart i øynene", ifølge kvinnen.

Han truet med å drepe henne, og hun ble veldig redd. Hun lyktes å få igjen en dør, og 26-årigen ble innestengt i ambulansegarasjen. Hun så hvordan han brakk et kosteskaft og begynte å slå omkring seg. Etter en stund ble det stille og sykepleieren gikk tilbake for å se hva som foregikk.

Hun møtte da igjen 26-åringen som ikke var blitt noe roligere. Igjen sa han at han skulle drepe henne og gjorde et utfall med kosteskaftet mot halsen hennes. Hun rakk å vri hodet unna, og det skarpe avbrutne kostetskaftet bommet akkurat.

Hun sprang derfra med 26-åringen etter seg. Samtidig dukket en tidligere alarmert politipatrulje opp og fikk mannen under kontroll.

Sykepleieren forteller at dette overfallet var det verste hun har vært med på etter flere tiår i jobben, og at det har satt dype spor. Hun kjente dødsangst, har fått søvnproblemer og mareritt.

26-åringen ble dømt til en måneds fengsel. Han skal også betale 12.000 kroner i skadeeerstatning til sykepleieren.

Les hele saken i Bärgsbladet Arboga Tidning