Hopp til hovedinnhold


Ordførerkrig om ambulansebåtbase

Vega-ordfører Andre Møller er rasende på Vevelstad-ordfører Ken Richard Hansen. Årsaken er at formannskapet i Vevelstad tirsdag vedtok å foreslå Forvik som base for ambulansebåten på Sør-Helgeland, i sin høringsuttalelse til Helgelandssykehuset, ifølge Brønnøysunds Avis.
Helgelandssykehuset jobber for tiden med en ny ambulanseplan. Den første utgaven ble sendt ut på høring i slutten av mai, og der er et av forslagene å flytte ambulansebåten fra Rørøy på Vega til Tjøtta.
Andre Møller ble valgt som Sør-Helgeland regionråds representant i en arbeidsgruppe på 17 personer som har jobbet med planen.
Gruppa, som har representanter fra alle tre regionråd på Helgeland, har blitt enige om et alternativ der basen for ambulansebåten flyttes fra Rørøy til Horn, med Rørøy som reservebase ved dårlige værforhold på Horn.
- Og så kommer Vevelstad med et forslag om at båten skal ligge på Forvik i sin høringsuttalelse nå, et par uker før fristen. Dette har jeg aldri hørt om før, og det skipet har seilt for lenge siden. Mandatet var låst allerede før arbeidsgruppa begynte arbeidet 17. mars, og der var det tre alternativer: Tjøtta, Rørøy og Horn. Disse alternativene er utredet, og Helgelandssykehuset vil ikke ha flere alternativer nå. Dette er derfor bare unødig støy, som forstyrrer arbeidet som er gjort i gruppa, sier Møller.
Les mer om saken hos BAnett.no