Hopp til hovedinnhold


Seier for oppsagt ambulansepersonell ved Nordlandssykehuset

Advokat Haakon Utne Kierulf er fornøyd med at retten har fastsatt at arbeidsgivere ikke kan kreve tester av arbeidstakere som ikke direkte relaterer seg til stillingen.

Advokat Haakon Utne Kierulf er fornøyd med at retten har fastsatt at arbeidsgivere ikke kan kreve tester av arbeidstakere som ikke direkte relaterer seg til stillingen, skriver AB24.

- Delta tar til etterretning at Nordlandssykehuset ikke anker dommen i Salten tingrett mot Deltas medlemmer som ble urettmessig oppsagt fra sine stillinger som ambulansearbeidere, det sier advokat Haakon Utne Kierulf som har ført saken på vegne av Deltas medlemmer.

- Det er viktig å være oppmerksom på at ambulansearbeiderne tok saken til retten for å hindre at arbeidsgiver kan etablere tester som ikke direkte har betydning for stillingen. Saken stod for våre medlemmer ikke på om de fylte kondisjonskravene, men på hvilken måte de skulle testes, sier Kierulf.

- Mine klienter tilbød seg tidlig i saken å ta tester som viste både deres kondisjonsnivå og skikkethet til stillingen. På tross av dette valgte ambulansetjenestens leder å føre en tapt sak videre til stor belastning for våre medlemmer, sier han.

Les mer om saken på AB24