Hopp til hovedinnhold


Opplever hets

Etter at André Vevang (28) varslet om en mann som trengte helsehjelp og fikk beskjed av ambulansepersonell om å ringe 113 – så har både kritikere og gratulanter tatt kontakt med ham på Facebook, ifølge VG.

– Det har vært mye kritikk, sier Vevang til VG.

Sist lørdag så 28-åringen en mann som lå helt stille på gaten like ved legevakten i Bergen. Da Vevang gikk bort til mannen, skal vedkommende ha mistet bevisstheten.

Rett rundt hjørnet fikk 28-åringen kontakt med to ambulansearbeidere ved inngangen til akutten som ligger i samme bygg som legevakten.

Ifølge Vevang, fikk han beskjed om at de ikke kunne hjelpe før han hadde ringt 113 og registrert hendelsen.

– Det var så utrolig frustrerende, uttalte Vevang til VG på søndag.

28-åringen fra Bergen filmet store deler av hendelsen og har også delt materialet med flere medier som har omtalt saken – noe flere har kritisert ham for i private meldinger på Facebook.

– Det er ambulansesjåfører, politifolk og helsepersonell i luftambulansen som mener jeg hindret ambulansearbeiderne i å gjøre jobben sin. Det skremmer meg at de tar privat kontakt og viser at de ikke klarer å sette seg inn i min situasjon. Jeg var i sjokk og klarte ikke å holde meg rolig – og jeg hadde dødsangst på vegne av mannen som lå der, sier Vevang.

Les mer om saken hos VG