Hopp til hovedinnhold


Ønsker ikke helsevaktbil

Ordfører Ida Stuberg (Sp) er slett ikke fornøyd med at Helse Nord-Trøndelag (HNT) vil dekke beredskapen i Inderøy med en Helsevaktbil når ambulansen i Leksvik flyttes over til St. Olavs Hospital, skriver Trønder-Avisa (krever innlogging).
– Jeg har til gode å bli overbevist om at en helsevaktbil er et like godt tilbud som en døgnambulanse i Mosvik vil være, sier Stuberg, etter at styreleder i HNT, Ingrid Finboe Svendsen, sa til Trønder-Avisa etter mandagens styremøte at de ønsker å prøve ut en modell med helsevaktbil i Inderøy.

Bak lukkede dører

Forut for det aktuelle styremøtet ble forslag til ny ambulanseplan diskutert bak lukkede dører med HNTs prehospitale tjenester. De legger fram sin endelige ambulanserapport i styremøte senere denne måneden.
– Det er synd at styret ikke er mer opptatt av å beholde ambulanser, enn det de gir uttrykk for i dag, sier Stuberg.

Når 38.000 innbyggere

I går sendte et samlet ordførerkorps på Innherred ei bekymringsmelding for den totale beredskapen til Helse Midt-Norge, som et høringssvar på forslaget om å endre opptaksområdet for helseforetak i Midt-Norge.
– Jeg beklager at det regionale helseforetaket velger å ikke argumentere for den løsning de selv har lagt fram i beredskapsanalysen sin. Den sier at det bør stasjoneres en døgnambulanse i Mosvik hvis ambulansen i Leksvik flyttes over til St. Olavs Hospital, sier Stuberg, og viser til at en ambulanse i dette området vil nå over 38.000 innbyggere i løpet av 35 minutter.
– Vet du hva en helsevaktbil i Inderøy vil bety for beredskapen?
– Nei, jeg har ikke fått presentert hva en helsevaktbil er. Men ut fra det jeg har hørt, blant annet på Snåsa så er det et dagtilbud. Det som er viktig for oss er trygghet for innbyggerne og at de får den hjelpen de trenger når de har behov for det. Og for meg gir en døgnambulanse bedre beredskap, sier Stuberg.
Les mer om saken hos Trønder-Avisa (krever innlogging)